Besplatna dostava za kupovinu preko 2.990 RSD

Prijavi se ili registruj

Pravo na odustajanje i povrat robe

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 6/2016) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.vamos.rs smatra prodajom na daljinu.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod uručen. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povrat novca ili na zamenu za drugi proizvod. Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

Kupac je u obavezi da zahtev za Odustanak od ugovora pošalje na e-mail adresu info@vamos.rs sa svim podacima vezano za povrat novca.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac/izjavu o odustanku koju je prethodno dobio kao link unutar mail-a prilikom preuzimanja njegove porudžbine. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti.

Prilikom povrata robe obavezno je vratiti je u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakovanju. Uz to, potrebno je priložiti:

  • račun - otpremnicu koju je kupac prethodno dobio uz porudžbinu 
  • odštampanu, uredno popunjenu dokumentaciju prethodno poslatu na e-mail adresu.

Po prijemu proizvoda, utvrđuje se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom. Tačnije, kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbija se povrat novca i proizvod se vraća o njegovom trošku.

Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema obrasca/izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.

Troškove vraćanja robe i novca – direktni troškovi, snosi kupac, osim u slučaju kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal. Kupac plaća iznos poštarine po zvaničnom cenovniku kurirske službe BEX koji možete videti OVDE. Poštarinu plaćate gotovinom BEX kuriru koji preuzima robu za zamenu.

 
Prodavnica
Lista želja
0 items Cart
Moj nalog